Når 2016 rinder ud, vil man sandsynligvis igen kunne se tilbage på et år med rekordmange turister i Portugal. Næste år forventes 30 nye hoteller at slå dørene op, hvilket vidner om, at Portugal stadig har et stort uudnyttet potentiale som ferieland.


Porto er i front med nye hoteller i 2017. Foto: Derrick Brutel, Creative Commons.

Det bedste år nogensinde

Til avisen Público fortæller formand for hotelorganisationen Associação da Hotelaria de Portugal (AHP), Raul Martins, at 2016 har været “det bedste år nogensinde”. Således var den gennemsnitlige belægningsprocent for de portugisiske hoteller i perioden fra januar til august på 69. Det til trods for, at der sidste år blev åbnet 40 nye hoteller og 26 i år.

I 2017 forventes i alt 30 nye hoteller at blive indviet, mens der ifølge AHP er planlagt renovering af 8 eksisterende.

Flest nye hoteller i Porto

Der bliver åbnet nye hoteller i det meste af Portugal næste år inklusiv Madeira, men især rejsende til landets to største byer, Porto og Lissabon, får flere overnatningsmuligheder at vælge mellem.

I Porto får man således 11 helt nye hoteller samtidigt med at 4 renoverede hoteller genåbner. I hovedstaden må man nøjes med 10 nye og 2 renoverede hoteller.

Udsigt til stigende priser?

Formanden for AHP lægger ikke skjul på, at væksten i turismen ikke blot resulterer i nye hotelåbninger, men på sigt også kan betyde stigende priser. Portugal er dog kendt for at have et lavt prisniveau på overnatning sammenlignet med andre populære rejsemål i Europa, så landet vil nok også være attraktivt for prisbevidste turister i lang tid fremover.

At en stigende efterspørgsel vil påvirke hotelpriserne, har man dog set et godt eksempel på denne måned i Lissabon. Her steg priserne næsten 10 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Det skyldtes formentlig en ekstraordinær høj efterspørgsel på hotelværelser fra de 50.000 deltagere på teknologimessen Web Summit, som blev afholdt i starten af november.