Portugal får flere hotelværelser i 2015. De første tegn på økonomisk fremgang og en stigende turisme får en bred vifte af hotelkæder til at åbne i alt 58 nye hoteller i år.


Porto Bay er en af hotelkæderne som åbner nye hoteller i Lissabon i 2015, deres første hotel på fastlandet. Foto: Porto Bay Trade, Creative Commons.

Flest nye hotelværelser i Lissabon

Ifølge sammenslutningen af portugisiske hoteller, Associação da Hotelaria de Portugal (AHP), vil de 58 nye hoteller give rejsende i Portugal 5.4 % flere hotelværelser at vælge imellem.

Det er en bred vifte af etablerede hotelkæder såsom Pestana, Vila Galé, Sana, Turim, Júpiter og Porto Bay, som planlægger at tilbyde nye hotelværelser i 2015. Særligt Lissabon står til at få øget kapacitet med 23 nye hoteller og en Pousada. I alt forventes den portugisiske hovedstad ifølge AHP at få over 1.700 nye hotelværelser.

Nye hoteller i hele Portugal

Efter Lissabon er det Porto og den nordlige del af landet, som står til at få flest nye overnatningsmuligheder. Her er der foreløbig udsigt til 14 nye hoteller. På Madeira og i Algarve åbner der også i alt en håndfuld nye hoteller i år.

Rejser du til Portugal nu, har du ifølge AHP allerede 610 fået flere hotelværelser at vælge imellem i forhold til sidste år. I alt forventes der at tilføjes 4.752 nye hotelværelser i Portugal i år.