Løber du ikke blot for at holde dig i form, men også for at opleve, har du på Azorerne den 24. maj chance for deltage i trailløb gennem unikke vulkanlandskaber ad udfordrende stier på øen Faial.


Løbet går gennem frodig natur og golde vulkanlandskaber. Foto: unukorno

Løb med store oplevelser på Azorerne

For mange rejsende er løbeskoene en naturlig del af baggagen, da løb ikke blot er en god måde at holde formen ved lige i ferien, men også en chance for at udforske rejsemålet.

For løbere med appetit på udfordringer og store naturoplevelser afholdes der den 24. maj på Azorerne to såkaldte trailløb, hvor du på to ruter af 20 og 53 kilometer løber gennem enestående, eksotiske vulkanlandskaber på øen Faial.

Trailløb, hvor man løber ad små stier i naturen fremfor i byområder, byder ikke blot på naturoplevelser, men er også en mere varieret form for løb, da du løber på forskellige typer underlag og typisk gennem mere ujævnt terræn. Arrangørerne bag løbet på Azorerne kalder da også begge ruter for vanskelige, og selv den korte rute vil uden tvivl være en udfordring for de fleste.

Den korte rute på 20 kilometer, Trail dos 10 Vulcões, starter midt på øen ved en af verdens største calderaer (vulkankrater) og passerer undervejs mod vestkysten 10 vulkaner. Den lange rute på 53 kilometer, Faial Costa a Costa, starter ved østkysten nær den gamle havn i Ribeirinha og passerer på vej vestpå unik natur og flere kulturhistoriske seværdigheder før ruten smelter sammen med Trail dos 10 Vulcões.

Nedenfor kan du se en PR-video for løbet.

Du kan se rutekort og læse mere om trailløbet på Faial på den officielle hjemmeside

Rejser til Azorerne

Du kan læse meget mere om de bedste seværdigheder på Azorerne og få tips til din rejse her på hjemmesiden. Azorerne byder for eksempel ikke kun på store naturoplevelser til lands, men er også kendt som et af de bedste steder i verden at opleve hvaler i deres naturlige omgivelser.