Albufeira er Algarves største turistby - ja faktisk et af de områder, der trækker flest besøgende i hele Portugal. Titusinder af mennesker rejser til hvert år for at tage den gamle, hyggelige by i øjesyn. At Albufeira ligger tæt på Faro, og dermed er godt forbundet med en stor lufthavn, gør ikke byen mindre populær for turister.


Strand i Albufeira. Kilde: Ekitaura

Albufeiras historie

Albufeira har en lang historie, og romerne kaldte byen Baltum indtil maurerne omdøbte byen til Al-Buhera i det 8. århundrede. I det 13. århundrede blev byen taget fra maurerne af Santiago-ordenen.

Ind til 60erne var Albufeira en stille fiskerby, men siden da har turismen forandret byen, og der er nu mere end 100 hoteller i området. På trods af forandringen fornemmer man stadig en ældre mere autentisk stemning i nogle bydele.

Albufeiras gamle bydel

Den mest charmerende kvarter i Albufeira er den gamle bydel. Her slanger snævre gader sig frem til byens centrale plads, der er dekoreret med træer og buske og omgivet af små, hyggelige fortovscafeer.

De små gader byder på gode muligheder for shoppere, særligt tøj og læderbutikker er der mange af – og også gavebutikker og supermarkeder til de daglige indkøb.

Den gamle bydel rummer også mange restauranter og barer, så man kan få stillet både tørst og sult.

Nattelivet i Albufeira

Hvis du er på udkig efter et aktivt natteliv, gå du ikke galt i byen ved området Areias de São João – her er natklubber og barer med åbent næsten alle døgnets 24 timer.

Også Montechoro har meget at byde på i forhold til fest og farver – begge områder ligger omkring to kilometer fra den gamle bydel, og begge områder har masser af hoteller og spisesteder. Områderne rækker ned til strandene.

Albufeiras strande

Albufeira har to hovedstrande – Praia dos Pescadores og Praia do Túne.
Den første byder på en sand overflod udi gode fiskerestauranter – er man til fisk, er det her man skal spise. Da Albufeira selv er en fiskerby, bliver fiskene ikke bedre og mere friske end her. Selve stranden er nemt tilgængelige, idet området fører lige ud på stranden, uden at man skal ned ad trapper eller lignende.

Den anden strand Praia do Túnel ligger lidt længere mod vest og nås gennem en tunnel – deraf navnet. Indgangen til tunnelen ligger nær turistkontoret. På Praia do Túnel er der også barer og restauranter, og fra dem tager man trapper ned til selve stranden.

Marinaen ved Albufeira

I den vestlige udkant af Albufeira liggger byens marina, der er nem at få øje på, da alle bygninger i området er malet blå, lyserøde, grønne, gule og orange firkanter.

Bag ved marinaen er der gode indkøbsmuligheder, og på marinaen er der restauranter og barer – på den måde er det et rart sted at spendere en eftermiddag med en kold drink og et godt måltid. Det er hyggeligt at se aktiviteten på marinaen, hvor mange skibe sejler ud og ind hen over dagen. Der er også en lang promenade, hvor man kan gå sig en afslappet tur.

Bådture fra Albufeira

Marinaen er udgangspunkt for bådture, fisketure og dykkerekspeditioner, så hvis du er til den slags aktiviteter på og i havet, er der rigtig gode muligheder på stedet.

Albufeiras fiskerihavn

Lige rundt om hjørnet fra marinaen ligger Albufeiras gamle fiskerihavn, hvor man kan se fiskerne losse deres fangst. Området fortæller en interessant historie om byen og giver også en flot udsigt ind over den – hen over bugten.

Albufeiras vandland og forlystelser

I området omkring Albufeira ligger der adskillige forlystelsesparker og vandland. Har man ikke selv bil, kan man købe billetter hos bureauer i Albufeira, der så sørger for transporten fra hotellerne ud til parkerne.