Den dejlige gamle by Alcochete ligger på den sydlige bred af floden Tagus, tæt på Tagusmundingens naturreservat.


I Tagusmundingens naturreservat kan ses flamingoer. Kilde: JMK

Alcochetes historie

Byens grundlæggelse kan dateres tilbage til det 7. århundrede, efter at maurerne erobrede Lissabon. Alcochete navn stammer fra det arabiske ord for tørreovn, da mange sådanne er blevet fundet i området.

Alcochete var et vigtigt kongerefugium, idet både João I og João II tilbragte lange perioder her for at hvile og slappe af. Kong Manuel blev født her i 1469.

Salt har længe været én af hovedindustrierne her, og saltbede kan stadig ses nord og syd for byen.

Seværdigheder i Alcochete

Grundlagt i midten af det 16. århundrede udgør Misericordia kirken en del af paladset, hvor Kong Manuel I blev født. I dag huser den museet for hellig kunst. Alcochetes gotiske-sengotiske sognekirke blev bygget til ære for Johannes Døberen og senere klassificeret som et nationalt monument. Indvendig er der to interessante kakkelbelagte paneler fra det 18. århundrede, mens to sjældne malerier fra det tidlige 16. århundrede kan ses i et af udhusene.

Oplevelser i nærheden i Alcochete

Tagusmundingens naturreservat dækker et vidtstrakt område med saltbrønde, små øer og flodmundingsvand. Ud over de flamingoer, der flokkes her efterår og forår, er det et meget vigtigt yngleområde for vandfugle og andre interessante arter. Hele reservatets fugle- og dyreliv, inklusiv vilde tyre og heste, kan ses på arrangerede bådture.