Den britiske avis ”The Times” valgte byen Beja, hvis lufthavn netop er blevet indviet, som en af de fem bedste rejse-destinationer til den kommende sommer.


Conceição Convent i Beja. Foto: Francisco Antunes

Historie og charme

Beja fremhæves blandt andre byer som Buenos Aires (Argentina), Amman (Jordan), Vilnius (Litauen) og Puerto Rico for dens eksotiske, hvidkalkede bykerne, der bugner af historie og charme.

Centrum i vinområde

Beja ligger i hjertet af et landbrugs- og vinproducerende område, højt placeret på en bakke, omgivet af vældige sletter med kork- og oliventræer, samt poetiske vinmarker. Beja var Nedre Alentejo regionens hovedstad under romerne, der døbte den som ”Pax Julia”. Maurerne og de kristne sloges i mange århundreder om byen.

Beja oplevede derefter en opblomstring og var ofte besøgt af den tids lærde, herunder filosoffer, digtere og historikere. På trods af militære konflikter mellem Portugal og Spanien, der tit ødelagde byen, blev den for hver gang bygget på ny, og bevarer stadig i dag sin charme og fredelige atmosfære med de smukke hvidkalkede huse og farverige torve og haver med duftende appelsintræer.

Tæt på den lokale befolkning

Beja-området er ligeledes berømt for sine udsøgte middelhavs-specialiteter og her finder man landets bedste vine til meget fornuftige priser. En meget charmerende måde at holde ferie i Alentejo på er at bo på vingårde, hvor man nyder en afstressende hverdag og kommer tættere på den lokale gæstfrie befolkning.

Lufthavn åbnet

Den britiske rejsearrangør Sunvil Discovery begynder allerede d. 22 maj med regelmæssige flyvninger mellem Londons Heathrow lufthavn og Beja. Rejseselskabet vil dermed tilbyde en ugentlig afgang om søndagen frem til d. 9. oktober. Selv om Bejas lufthavn, der tidligere fungerede som en militær flyvestation, endnu ikke er certificeret, er den alligevel åbnet med den første afgang med 70 passagerer, som flyver fra Beja til São Filipe på øen Fogo.