Netop nu kan du ved Algarves dejlige strande nyde godt af de højeste vandtemperaturer i flere år. Det er dog ikke grunden til, at Algarve ved søndagens europæiske World Travel Awards blev kåret til Europas bedste stranddestination.


Praia do Carvalho. Foto: Richard King, Creative Commons.

Hæder til Portugal

Portugal høstede i alt 24 priser ved World Travel Awards, 10 mere end sidste år, hvilket blandt andet inkluderede prisen for bedste ø-destination (Madeira) og bedste cruise-destination (Lissabon).

Det er fjerde gang, at Algarve får den eftertragtede pris, som uddeles af på baggrund af stemmer fra ansatte i rejsebranchen og på turistbureauer. Portugals sydligste region vandt priser foran de ligeledes populære badeferie-rejsemål Cannes (Frankrig), Korfu (Grækenland), Mallorca (Spanien), Marbella (Spanien), Oludeniz (Tyrkiet) og Sardinien (Italien).

Guide til Portugals bedste strande

Badeferie med mere

Der skal dog mere end blot gode badestrande til at vinde prisen som den bedste stranddestination. Ved kåringen lægges der således også vægt på om destinationen byder på kulturelle oplevelser til dem, som ikke vil bruge hele ferien på stranden.

Selvom Algarve unægtelig er mest kendt for sine mange smukke badestrande, er der netop her også rig mulighed for at tage på spændende udflugter ind i landet, hvor der gemmer sig mange unikke kultur- og naturoplevelser.

Algarve – meget mere end badeferie

Slutter du en oplevelsesrig dag med en dukkert ved en af de mange skønne badestrande, kan du for tiden nyde godt af lune badevandstemperaturer. Takket være varme vinde fra Sahara er den gennemsnitlige vandtemperatur ved Algarve ifølge den seneste måling helt oppe på 26,5 grader. Det er den højeste temperatur, man har målt her i adskillige år.