Algarve er ikke bare et af de mest solrige steder i Europa. Portugals sydligste region har også et væld af smukke strande med rent badevand. Det er derfor ikke overraskende, at den kendte Praia da Marinha netop har fået plads på rejsehjemmesiden TripAdvisor's liste over verdens bedste badestrande.


Praia da Marinha. Foto: Klugschnacker, Wikimedia, Creative Commons.

Praia da Marinha – en perle i Algarve

Der er ikke er blevet plads til danske strande på listen over de 25 bedste strande i verden. Måske på grund af det ustabile danske sommervejr, som ofte ikke ligefrem indbyder til at dase på strande. Det gør klimaet i Algarve til gengæld med masser af solskinstimer og temperaturer, der midt på sommeren ofte sniger sig op på 30 grader.

Praia da Marinha som ligger nær Lagoa, er ifølge brugerne på TripAdvisor en af de 25 bedste badestrande i verden. Stranden som af de besøgende roses for sit rene, gyldne sand, badevand og ikke mindst billledskønne omgivelser, er en af de mest kendte i Algarve og pryder ofte rejsebureauernes brochurer.

Guide til Portugals bedste strande

Det er da heller ikke første gang, at Marinha-stranden modtager international anerkendelse. Michelinguiden har for eksempel tidligere kåret stranden til en af de smukkeste i verden, og sidste år udnævnte European Destinations of Excellence (EDEN) den til en af de bedste destinationer i Europa.

Masser af variation i Algarve

Praia da Marinha er dog langtfra den eneste badestrand, du bør opleve på en rejse til Algarve. Variationen og udbuddet i denne sydlige del af Portugal er stort nok til, at du altid kan finde en strand, som passer til dine ønsker og humør. Selvom regionen er Portugals mest populære rejsemål, er det næsten altid muligt at finde din “egen” lille, uforstyrret strand, og sol er der nok af til alle.

Udover strandlivet er der også masser af andre ting at tage sig til i ferien. Langs den smukke Algarvekyst kan du således blandt meget andet besøge små hyggelige fiskerbyer og spille golf på baner af verdensklasse.

Algarve er meget mere end badeferie