Kan du løsrive dig fra Algarves berømte gyldne sandstrande, venter der dig mange uforglemmelige oplevelser i baglandet.


Foto: Tibor Kovacs, Creative Commons.

Golfferie i Algarve

Har du ikke temperament til at dase på stranden hele dagen, er der masser af muligheder for at hold en mere aktiv ferie.

Algarve er flere gange blevet kåret til verdens bedste golfdestination på grund af den høje kvalitet af de mange golfbaner. Der findes baner i forskellige sværhedsgrader fordelt over det meste af regionen, og ofte ligger de i meget naturskønne omgivelser.

Læs mere om golfrejser til Algarve

Tag vandreskoene med til Algarve

Har du husket at få et par solide sko med i kufferten, er der rig mulighed for at tage en pause fra den populære kyststrækning og i stedet udforske baglandets fredelige, grønne bjerglandskab på vandreture.

Benytter du billeje i Algarve, kan du for eksempel køre en tur op til bjergområdet Serra de Monchique, der ligger omkring 25 kilometer nord for Portimão. Her er mange muligheder for på vandreture at nyde den smukke natur og slentre gennem charmerende bjergbyer. Slut eventuelt dagen af med ved en af de varme kilder i den nærliggende kurby Caldas de Monchique.

Holder du af at vandre, er vandreruten Rota Vicentina ned langs den vestlige Algarvekyst også et oplagt udflugtsmål. Ruten strækker sig over i alt 350 kilometer, men er opdelt i etaper, hvoraf flere også er velegnede til dagsture. Også her kan du opleve en kombination af fantastiske udsigter og små landsbyer, der er upåvirket af masseturisme.

Læs mere om Rota Vicentina vandreruten

Autentiske oplevelser i Algarve

Algarve er Portugals mest besøgte region, hvor særligt badebyerne langs kysten tiltrækker mange turister. Men hvad mange ikke ved er, at man ikke skal ret langt ind i landet for at opleve et Algarve, hvor det nogle steder næsten kan virke som om tiden har stået stille.

Tempoet et helt andet end ved kysten med billedskønne landsbyer, hvor livet går sin stille gang. Her indbyder baglandet til at droppe de faste planer og blot køre på opdagelse af de små landeveje, som passerer olivenlunde og store korkegetræer.

Efter en oplevelsesrig dag i baglandet, er der næppe noget bedre end at slutte af med en dukkert fra en af de mange skønne badestrande for derefter at stille sulten på en af Algarves mange gode restauranter. Nedenfor ses stranden ved Lagos. Træk i billedet for at nyde hele panoramaudsigten.

Views: Lagos, Portugal af Ville Lappalainen