De fleste forbinder Algarve med afslappende dage på fantastiske badestrande, men Portugals sydligste region byder også på mange andre skønne naturoplevelser. Det kan du opleve i Algarves naturuge, som afholdes i maj.


Den berømte Algarvekyst. Foto: Paulo Valdivieso, Creative Commons.

Algarve naturuge 2016

Algarve er med sit milde, solrige klima et oplagt mål for en tidlig sommerferie eller en rejse i foråret, hvis du ønsker at afkorte den danske vinter. Rejser du hertil i maj, kan du deltage i ‘Algarve naturuge’ fra den 13. til den 22.

I løbet af disse ti dage har du chancen for at udforske de mange muligheder for en ferie med naturoplevelser i Algarve. Du kan således deltage i vandreture, fugleture, delfin og hvalsafarier, bådture, cykelture, heste og æselture. Der er sågar mulighed for at prøve kræfter med aktiviteter i luften og under vandet.

I naturugen tre første dage vil der desuden være en udstilling (gratis adgang) ved Passeio das Dunas i kystbyen Quarteira, hvor lokale producenter og naturturismefirmaer præsentere deres sortiment.

Det er anden gang at Algarves turistbureau i samarbejde med Turismo de Portugal og forskellige organisationer afholder naturugen for at vise internationale besøgende de mange smukke naturoplevelser, der findes i regionen. På naturugens officielle hjemmeside vil du kunne se det fulde aktivitetsprogram, når det er klart.

Inspiration til ferien i Algarve

Har du ikke mulighed for at deltage i naturugen, kan du heldigvis finde masser af inspiration til din ferie i Algarve her på hjemmesiden. Læs for eksempel om en ny rute for autocampere, der gør det lettere at udforske regionen på fire hjul.

Vil du hellere helt ud i naturen og suge de mange indtryk til dig, er en vandretur på Via Algarviana i Algarves bagland en oplagt mulighed. Efter en aktiv dag kan du med god samvittighed lade dine smagsløg forkæle på en af de mange gode restauranter i området. Mange rejser således hertil for at nyde den kvalitetsrige, spændende gastronomi i Algarve.