Et solrigt klima og dejlige strande har gjort Algarve til et af Sydeuropas mest populære rejsemål, men i Algarve ønsker man at endnu flere besøgende kommer for at opleve regionens kulturelle seværdigheder.


Krydrer rejse i Algarve med udflugter til kulturhistoriske seværdigheder. Foto: Peter Broster

Potentiale i kulturrejser

Præsidenten for Algarves turistråd håber, at man ved at gøre Algarve mere attraktivt som mål for kulturrejser kan udligne de kraftige sæsonudsving i antallet af besøgende, som den eksisterende turisme i regionen afstedkommer.

I samarbejde med det regionale kulturråd ønsker turistrådet derfor at styrke kulturturismen i Algarve ved for eksempel at identificere flere kulturelt interessante steder og attraktioner i regionen, uddanne personale på turistkontorer og justere åbningstider på museer.

Verdensarv og kulturhistorie i Algarve

Det er ikke kun det lokale turistråd, som mener at Algarve er et oplagt mål for kulturrejser. Som vi fornyelig beskrev her på hjemmesiden, var Algarve med til at få middelhavskost optaget på UNESCO’s kulturarvsliste, men udover maden kan du i Algarve udforske masser af kulturhistoriske seværdigheder.

På en kulturrejse i Algarve kan du således besøge et væld af museer, kirker, fæstninger og slotte, som vidner om vigtige begivenheder og perioder i portugisisk historie.

Læs mere om seværdighederne i Algarve her på hjemmesiden og find billige rejser i vores søgemaskine.