Portugal er et land med rige kulturelle traditoner, og hver region har sit eget kulturelle særpræg. Dette gælder også for Algarve, hvor befolkningens levevis afspejler sig i kunst og musik og netop fremhæver regionens særpræg.

I vore dag kan man stadig spore den mauriske indflydelse og arven fra de fem århundreder under arabisk herredømme. Se blot de mange snævre stræder og skorstene med særprægede mønstre og former.

De flade kurve flettede af palmeblade, keramikken, de mange kirker og borge er også levn fra tidligere tider. Museerne ved kysten og i de små byer inde i landet rummer adskillige eksempler på den traditionelle lokale kultur.

Måske udtrykkes den lokale kultur allerbedst i musik og dans, som man ofte oplever det i Algarve.

Mest typisk for Algarve er nok ‘Corridinho’, en munter blanding af polka og mazurka, som går tilbage til slutningen af det 19. århundrede, da harmonikaen holdt sit indtog på dansestederne.

Lyden af triangelen og harmonikaen akkompagnerer danserne, som i farverige kostumer og sorte filthatte viser, hvordan Algarve dansere danser den traditionelle ‘corridinho’.