Et par kilometer inde i landet fra Algarves forrevne vestkyst ligger Aljezur som et attraktivt lille sted med slående hvide huse og røde tage, omgivet af egeskove og marker prydet med vilde blomster.


Udsigt over Aljezur. Kilde: Felix Koenig

Seværdigheder i Aljezur

Aljezur ligger langs en smal flod og blev grundlagt af araberne og erobret af portugiserne i 1246.

Aljezurs dominerende slot på en høj, som man kommer til gennem det gamle bykvarter, byder på en imponerende udsigt over den omgivende egn. Bygget af sandsten blev den opført af maurerne i det 10. århundrede, men blev slemt beskadiget under det store jordskælv i 1755. Sognekirken i Aljezur bygget efter jordskælvet har en fin neoklassisk altertavle, som kan tilskrives José da Costa af Faro.

Oplevelser i nærheden af Aljezur

Lige uden for Aljezur er der et område med opdyrket land, hvor det gamle middelaldersystem med stribelandbrug stadig praktiseres. Dvs. med smalle jordstykker afgrænset af overrislingsgrøfter bruges systemet til afgrøderotation, og arbejdet foregår mest med håndkraft, da der ikke er plads til moderne maskineri. Op ad en stejl, bugtet vej 7 km vest for Aljezur er den fængslende kystby Monte Clerigo med den dejlige strand, et paradis for soldyrkere og surfere. Arrifana tæt på kan prale med en pragtfuld sandstrand, én af de bedste i området.

Du kan læse mere om Aljezur på Portugals officielle turistkontors hjemmeside.