8 km vest for Portimão ligger Alvor, som i tiden under maurernes besættelse blev en vigtig havn. Engang havde Alvor sit eget slot, som blev ødelagt under jordskælvet den 1. november 1755.


Udsigt over hanvnen i Alvor. Kilde: Bryan Tong Minh

Alvors historie

Oprindelig bygget af kartagerne i år 436 e. Kr. blev Alvor angrebet og udplyndret af de kristne korsriddere i 1189, på samme tid, som de store bosættelser i Silves og Portimão blev indtaget. Kong João II døde i Alvor i 1495, efter at have indtaget vandene ved kurstedet Monchique i et forsøg på at kurere sin vattersot.

Seværdigheder i Alvor

Alvor er i sig selv en labyrint af brostensbelagte gader og en sognekirke fra det 16. århundrede med en fin sengotisk port, med en rundbue og abstrakte blomstermotiver. Både ved Alvors strand og mod Portimão er der nogle vidunderlige gyldne sandstrækninger, og mest bemærkelsesværdig er den lille vig Praia dos Tres Irmaos med sine storslåede røde klipper. Længere mod øst er de forladte huler og grotter ved Joao de Areus og den stille, afsides strand Praia do Vau tæt på.

Oplevelser i nærheden af Alvor

Den lille landsby Abidaca, på en bjergskråning øst for Alvor, har spor efter en romersk bosættelse. Længere mod øst, byder den travle fiskerihavn Portimão på mange gode restauranter og masser af natteliv.