Ligesom Albufeira er Armação de Pêra et af de ældste etablerede feriesteder på Algarve. Stranden er enorm og strækker sig hele vejen ned til kysten til Galé.


Udsigt over stranden i Armação de Pêra. Kilde: Armaçaopera

Den originale bydel

Foruden de moderne lejlighedsblokke har den østlige bydel af Armação de Pêra bevaret hele sin originale karakter, med en mangfoldighed af fiskerbåde malet i klare farver og masser af første-klasses fiskerestauranter.

Armação de Pêra – beskyttelse mod pirater

Navnet Armação betyder tunfiskebase. Indtil det 18. århundrede boede lokale fiskere i nabolandsbyerne Pera og Alcantarilha. Efter at fæstningen blev bygget for at beskytte mod pirater, som begyndte at terrorisere det sydlige Spanien og Portugal i det 16. århundrede, følte fiskerne sig trygge nok til at bygge deres hjem nær fiskerihavnen. Med hjemsted i Tripoli, Algier og Marokko plyndrede de berygtede osmanniske røvere skibe og byer, og solgte tilfangetagne som slaver.

Seværdigheder i Armação de Pêra

Skønt det stort set kun er en ruin, kan besøgende ved fortet fra det 18. århundrede stadig se det lillebitte kapel og spor fra væggene.

Oplevelser i nærheden af Armação de Pêra

Rundt om Armação de Pêra bugter sig den smukkeste kystlinje i Algarve. Mod vest har havet ædt sig ind i den bløde, cremede kalksten, og formet den i fascinerende faconer, buer og toppe rejser sig stejlt op af det gennemsigtige hav. Den smukke strand Nossa Senhora da Rocha har et lille pilgrimskapel på forbjerget, hvor en populær religiøs festival foregår den 4. august hvert år. Sognekirken i nabolandsbyen Alcantarilha huser et kapel dekoreret med menneskekranier og knogler.

Du kan læse mere om Armação de Pêra på Portugals officielle turistkontors hjemmeside.