Rejser du til Midtportugal, bør du lægge rejsen forbi den gamle havneby Aveiro med de mange kanaler, der uvægerligt leder tankerne hen på Venedig. Men det er dog de nærliggende strande på "Silver Coast", der er områdets virkelige attraktion.


Moliceiros i Aveiro. Foto: uroburos, Public Domain.

Byen med kanalerne

Aveiro ligger ved en stor lagune få kilometer fra Atlanterhavskysten. Byen gennemskæres af flere kanaler, hvorpå der sejler gondol-lignende både kaldet barcos moliceiros, som oprindeligt blev brugt til at hente tang og alger i lagunen, men nu til dags bruges til at vise byens gamle kvarter frem for turister.

Læs mere om seværdigheder i Aveiro

Den gamle bydel i Aveiro med kanalerne og de fladbundede både er da også charmerende, omend en sammenligning med Venedig nok er en smule i overkanten. Den smukke gamle bydel med de mange Art Nouveau bygninger er dog heller ikke den eneste grund til at besøge Aveiro. En mindst ligeså stor attraktion er de store vådområder med masser af fugleliv og ikke mindst de nærliggende strande på det, der lokalt er kendt som “sølvkysten”, der byder på nogle af de smukkeste strande i Europa.

Silver Coast

Aviero der ligger omkring 70 kilometer syd for Porto, er et godt udgangspunkt for at en tur ned langs Silver Coast.

Mens der også findes børnevenlige strande på den lange kyststrækning, er Sølvkysten dog især kendt for uberørte natur og sine gode surf-bølger, der tiltrækker surfere fra hele verden. Fra Aveiro er der kun få kilometer til for eksempel Costa Nova og Praia da Barra, hvor der er mulighed for at få surfundervisning, hvis du er nybegynder.

Har du børn med på ferie, er São Martinho do Porto længere mod syd et oplagt mål, da der her findes en bugt mere rolige bølger og en lang sandstrand.