Azorerne

Langt ude i Atlanterhavet, midtvejs mellem Portugal og USA ligger øgruppen Azorerne, der i mange år var bedst kendt fra vejrmeldingernes oplysning om lufttrykket.


Delfiner der svømmer rundt i vandende omkring Azorerne.

Azorerne – et naturparadis

Mange sejlere har benyttet Azorerne som et passende pitstop på den lange sejlads mellem Europa og Amerika.

Efterhånden har turisterne opdaget Azorerne og nydt besøget på en eller flere af de 9 vulkanske øer, der er et paradis for naturelskere. Her kommer botanikere, ornitologer og huleforskere og alle dem, der ”blot” vil nyde øernes storslåede naturscenerier. Her kan man blandt meget andet opleve dybe kratersøer i de smukkeste blå nuancer omgivet af stejle bjergskråninger, buldrende vandfald og rislende bække, vinmarker anlagt i terrasser på bakkeskråningerne, gamle hvalfangerstationer, små landsbyer med middelalderkirker og kridhvide bondehuse med fine røde tegltag.

Sâo Miguel

De 9 øer er meget forskellige. Den største af dem er Sâo Miguel, der fint egner sig som udgangspunkt for det første besøg på Azorerne. Her er så meget at se, at det nemt kan række til en hel ferie, men snyd ikke jer selv for også at inkludere et par af de andre. I Furnas på hovedøen São Miguel finder man gejsere og Europas mest aktive termiske område med hele 22 forskellige kilder; og i Ferraria kan man ved ebbe bade i Atlanterhavet i mellem 30 og 50 grader varmt vand opvarmet af de varme kilder!

Azorernes klima

Azorerne er velegnet til en ferie året rundt, men dejligst er der i sommermånederne maj til september med en behagelig dagtemperatur på 21-27 grader, hvor først azaleaerne og rododendronerne og senere hortensierne pryder landskabet med deres flotte blomsterflor. Vinteren er køligere i Azorerne og kan være en lidt våd affære. Læs mere om vejret på Azorerne.

Azorernes flora og dyreliv

Azorerne er omgivet af den varme golfstrøm, der skaber ideelle betingelser for e spændende og eksotisk flora og fauna. Her er omkring 200 fuglearter og 56 plantearter, som ikke ses andre steder i verden, for ikke at nævne de mange vidunderlige blomsterarter, såsom begonia, bougainvillea og hisbiscus, som blomstrer hele året rundt. Hertil kommer mægtige ananasplantager og et væld af akacie- og advocadotræer. En af de helt store attraktioner på Azorerne er de hvaler og delfiner, som man kan se i farvandene ved Azorerne, og især fra øerne Pico og Faial. De kan både ses fra tårnene inde på land, kaldet “vigias”, som giver en spektakulær udsigt ud over havet og disse sjældent sete dyr, eller fra de små, hurtigtgående både, som sejler helt tæt på de mægtige hvaler.

Er du interesseret i flora og hvilke blomster der findes på Azorerne, så tag et kig forbi Wikimedia Commons og deres oversigt over flora på Azorerne (engelsk).

Nyheder i Azorerne

Indlæs flere

HideawaysTuristbureauer

Hideaways