Det amerikanske blad Forbes har valgt den portugisiske øgruppe Azorerne, beliggende midt i Atlanterhavet ca. 2.000 km. vest for Portugals fastland, som én "af verdens få turistdestinationer, der byder på en unik turist-oplevelse”.


Azorerne blandt verdens mest unikke destinationer

Unik europæisk kulturarv

Bladet nævner bl.a. rejse-hjemmesiden SmartTravel.com og rejseguiden Lonely Planet, der anbefaler Azorerne til turister, der ønsker at opleve en ”blanding af azoreanske indtryk og en unik europæisk kulturarv”.

Naturskabte søer

Forbes jornalisten John Giuffo anbefaler i bladet at besøge de vidunderlige naturskabte søer og laguner fordelt på de ni øer, som øgruppen Azorerne består af, alle beliggende i vulkankrater med en enestående skønhed. Jornalisten fremhæver også den varierede lokale kultur, de unikke traditioner og den udsøgte gastronomi på Azorerne.

Hval-safari

Azorerne ligger ca. 2.000 km vest for Portugal midt i Atlanterhavet og har været en del af Portugal siden d. 15. årh. Øgruppen er velsignet med et mildt atlantisk klima, med tempererede somre og vintre. São Miguel er den største ø og en perle der venter på af blive opdaget. På São Miguel finder man en af Europas ældste te-fabrikker, ”Gorreana”, for ikke at glemme den imponerende kyst og Atlanterhavet, der byder på usædvanlige dykningsoplevelser, samt hval-safarier.

Lavere moms på Azorerne

Det lokale flyselskab SATA har en ugentlig direkte afgang fra København til São Miguel og udover en professionel og gæstfri betjening byder flyselskabet også på fuld forplejning om bord. Ydermere nyder Azorerne ligesom Madeira af gunstige lavere moms på daglige varer og er derfor også af den grund en attraktiv rejse-destination.