En ferielejlighed på Azorerne er et godt valg, hvis man ikke er til charterhoteller, men hellere vil have det lidt for sig selv i en lejlighed.


Uanset hvor du bor på Azoerne har du smuk natur i nærheden af din ferielejlighed

Azorerne, den lille portugisiske øgruppe med ni øer, er en skøn frodig oase langt ude i Atlanterhavet hele 1.500 km vest for Portugals kyst.

Alle øerne er vulkanøer, så hver ø har sin vulkan. Vulkanen Montanha do Pico, som er 2.351 meter høj, er ikke bare Azorernes, men også Portugals højeste bjerg. De mere modige og øvede vandrere kan tage turen til toppen. Det tager omkring 7-8 timer. Turen er krævende, og risikoen for pludselig tåge er til stede, så husk at følges med en lokal stedkendt guide. Tager man turen hele vejen op, bliver man til gengæld også belønnet med en helt fantastisk udsigt over hele området og naboøerne.

Selvom man ikke er til bjergbestigning, er der alligevel masser af muligheder for at holde en aktiv ferie på Azorerne, hvis man har lyst til andet og mere end at ligge på stranden. Man kan windsurfe, dyrke paragliding, svømme, dykke, snorkle, sejle, tage på dybhavsfiskeri, og på landjorden kan man tage på vandreture, cykelture, rideture og spille tennis og golf.
En ferielejlighed på Azorerne er et godt valg, hvis man gerne vil have muligheden for at være lidt for sig selv på ferien. Så kan man lave mad i køkkenet indimellem, hvis man har lyst til det. Måske er det rart at kunne spise i hvert fald morgenmaden for sig selv i fred og ro, inden man tager fat på dagens aktiviteter. Er der børn med på rejsen, er det rart at have sit eget køkken, så man altid lige kan trylle lidt frem, når sulten og tørsten pludselig melder sig.

Der er ferielejligheder i mange størrelser og kategorier, så der er noget for enhver smag. De fleste ferielejligheder har fælles faciliteter som poolområde med solstole, parasoller og swimmingpool og måske et grillområde. Flere steder er der restaurant på stedet. Og ellers er der gode restauranter lige i nærheden.

Der er ferielejligheder inde i byerne, blandt andet i hovedbyen Ponta Delgada på øen São Miguel, hvis man har lyst til at være tæt på bylivet, marinaen, seværdigheder, restauranter og cafeer. Der er også ferielejligheder, der ligger uden for byerne og tættere på naturen. Det er ideelt, hvis man for eksempel ved, at man primært er kommet til Azorerne for at opleve naturen og tage på vandreture.

Læs meget mere om Azorerne her på Portugal.dk eller få mere inspiration på forskellige blogge om rejser til Portugal, f.eks hos Hideaways Rejser som er specialister i rejser til Azorerne hvor du bor i håndplukkede ferielejligheder. Læs f.eks blogindlægget Nu går rejsen til Azorerne efter nye gemmesteder