Myndighederne på Azorerne siger, at orkanen Gordon passerede den portugisiske øgruppe uden at forårsage skader af nævneværdigt omfang. Orkanen mister nu hastigt sin styrke og kan kun karakteriseres som en tropisk storm.


Vejret på Azorerne viser sig igen fra sin solrige side. Foto: Abspires40

Orkanen passerede søndag aften tæt forbi to af Azorernes ni øer, Santa Maria og Sao Miguel, og selvom der blev registreret voldsom vind og nedbør, er der ifølge chefen for Azorernes civilforsvar, Pedro Carvalho, ingen meldinger om personskader på Azorerne.

Befolkningen var godt forberedt

Myndighederne på Azorerne havde på forhånd advaret befolkningen om at forberede sig på orkanens ankomst. En advarsel der blev taget alvorligt, og der blev blandt andet sat skodder for vinduer og bådene trukket på land.

“Folk tog denne storm meget alvorligt”, fortæller Pedro Carvalho. “Det er tilsyneladende landskabet som er blevet mest ramt. De største tab er i landsbrugs- og havebrugsområder. Nogle vingårde melder om store skader, og tabet af korn er betydeligt.”

Udsigt til sol på Azorerne

Efter en anspændt uge kan befolkningen og de mange turister nu glæde sig over, at vejrudsigten den kommende tid igen lover sol og temperaturer midt i tyverne på Azorerne. Et perfekt vejr til at tage på opdagelse på de smukke øer, eller eventuelt benytte sig af de gode muligheder for aktiviteter på havet. Azorerne er blandt andet berømt for, at være et af de bedste steder i verden at opleve hvaler.