Besøgende i Portugal overraskes ofte over, hvor populær den tørrede, saltede torsk, kendt som bacalhau, er og det er uden sammenligning den mest populære ret i Portugal.


Klipfisk produceres især af Norge, Island og Færøerne. Kilde: Sitomon

Bacalhau er et prominent indslag på alle restauranters menu kort, og kan ofte ses hænge i butikkernes indgangsdør. Der er endda en hel afdeling for bacalhau i mange supermarkeder.

Men når du først har smagt én af de 365 forskellige opskrifter, som portugiserne hævder der er, så vil du anerkende dens popularitet og forstå, hvorfor portugiserne som en tradition serverer den som hovedret til jul. Retter som Bacalhau à Braz, Bacalhau à Zé do Pipo og Bacalhau à Gomes de Sá findes på de fleste restauranters menu, så vær sikker på at prøve én af dem, før du forlader Portugal.

Har du en god opskrift på Bacalhau du ønsker at dele? Skriv et tip på dette link eller på vores facebook.

Vil du læse mere om Bacalhau, så se denne side fra Wikipedia.

Bacalhau, her finder du opskrifter på dansk.