Nye trafikregler, som tilgodeser cyklister, er blevet tilføjet Portugals seneste færdselslov. De nye regler kommer ikke blot portugiserne til gode, men kan også være med til at give flere turister lyst til at udforske Portugal på to hjul.


Nye regler skal forbedre sikkerheden for cyklister i Portugal. Foto: lululemon athletica

Krav om større hensyn

Ændringerne i den portugisiske færdselslov betyder ifølge internetavisen Algarve Resident blandt andet, at cyklister i Portugal får lov til at køre side om side, og at biler skal holde 1,5 meters afstand, når de overhaler, hvilket skal ske med nedsat fart.

Derudover åbner de nye tilføjelser til færdselsloven også op for at det lokalt kan godkendes, at cyklister må benytte vejbaner normalt reserveret til andre trafikanter, såsom busbaner. Børn op til 10 år må stadig benytte fortove.

Det portugisiske cyklistforbund udtaler i forbindelsen med ændringen, at det “efter 15 års pres på myndighederne” endelig nu lykkes at få indført ændringer, som vil være afgørende for at forbedre sikkerheden for cyklister på Portugals veje.

Den nye opdaterede færdselslov skal dog først ratificeres af den portugisiske præsident, før den kan implementeres endeligt, hvilket formentlig vil ske senere i år.

Cykelferie i Portugal

Portugal har noget af Europas smukkeste natur, som i kombination med masser af kulturelle og historiske seværdigheder gør det oplagt at overveje en cykelferie. Adskillige rejsebureauer tilbyder da også netop cykelferier i Portugal, hvor enten en del eller hele ferien går med at oplevelser på cykel.

En cykelferie i Portugal kan være en chance for at opleve Portugals seværdigheder i et andet tempo end man for eksempel gør på en traditionel bade- eller storbyferie.

Læs hvordan du finder billige cykelferier og andre temarejser til Portugal