I det sydlig Portugal findes en smuk by med en endnu smukkere historie at fortælle. Omkring 2 timers kørsel fra Lissabon ligger denne by, med sine små snørklede veje og beliggenhed på et højt punkt i området Alentejo, er denne by som taget ud af et eventyr.
Med arkitektoniske spor efter, de stolte romere, magtfulde arabere og kristne konger der engang regerede i disse regioner er det som at træde ind i en tidskapsel, en by hvor man går i fodsporene af forfædrene. Oplev slotte, klostre og luksuriøse hoteller i antikke omgivelser, men med et moderne touch. Diverse restauranter vil stå klar til at invitere dig ind på det bedste fra deres portugisiske køkken og sørge for at du får det bedste det sydlige Portugal har at byde.
Kærlighed i blæk
Denne by har ligeledes en romantisk historie at fortælle om en rigmandsdatter, ved navn Mariana Alcoforado, som forelskede sig i en ung fransk officer ved navnet Noël Bouton. Den unge dame, som paradoksalt nok var nonne, havde kun set den unge officer én gang i 1641 og fra deraf var det kærlighed ved første blik. Hun sendte mange breve til den unge officer, breve som senere skulle blive publiceret, tage Paris med storm og ændre den litterære verden. Hendes livshistorie kan man opdage, gå i hendes fodspor og se hvor hun levede og led for kærligheden. Som L.A. Times skrev i anmeldelsen af bogen om hendes breve, ”Letters of a Portuguese Nun”:” Historien er god nok til at holde en pige hjemme fra de romantiske film i biografen. Den vil efterlade dig med behovet for at tage det næste fly til Portugal, til Europas mest romantiske land.”
Alt dette og meget mere er hvad der gør Beja til en smuk by og forhåbentligt til dit næste rejsemål.