Belém er en af Lissabons absolutte perler, og området ligger øverst på listen over steder, enhver besøgende bør se. Området er kulturelt og historisk et af de vigtigste områder i hele Portugal.


Tårnet i Belém en flot aften i Lissabon.

Afslapning og opdagelse

Belém ligger der, hvor floden Tejo munder ud i atlanterhavet, og det var herfra skibe i den 16. århundrede rejste ud på ekspeditioner. Nu til dags byder Belém på gode muligheder for både afslapning og opdagelse. Her ligger historiske monumenter op og ned af moderne museer og travle cafeer.

Padrão dos Descobrimentos i Belém

Beléms periode i opdagelsernes historie hyldes i monumentet Padrão dos Descobrimentos, der blev rejst i 1960 på 500 års dagen for Henrik Søfarerens død – manden der startede de første portugisiske opdagelsesrejser. Monumentet har form som et af de gamle skibe og peger ud mod havet. Besætningen, der er udskåret i sten, forestiller berømte mennesker fra den portugisiske historie, blandt andre Vasco da Gama.

Belémtårnet

Længere oppe ad floden ligger Torre de Belém. Det iøjnefaldende landemærke blev designet i 1514 som et formidabelt fort og var centralt i forsvaret af flodmundingen. Områdets historiske betydning og eksemplariske militærarkitektur har også sikret det en plads på UNESCOs Verdensarvsliste.

Oppe i tårnet får den besøgende en glimrende panoramaudsigt over en stor del af området og byen.

Jerónimosklostret i Belém

Endnu en bygning på UNESCOs Verdensarvsliste er Mosteiro dos Jerónimos. Det imponerende kloster tog næsten hundrede år at bygge, og det afspejler tydeligt den rigdom, der kendetegnede Portugal, da stedet blev bygget i det 16. århundrede. Klosteret blev bygget for at hylde de portugisiske søfarere og opdagelsesrejsende.

Beléms kagebutik

Ingen tur til Belém er komplet uden at prøve det berømte bagværk fra Pasteis de Belém. Lækre, varme tærter bagt i let og sprød dej. Opskriften er stadig en velbevaret hemmelighed, som både lokale og turister sætter stor pris bag. Særligt om søndagen valfarter folk i Belém til butikken.

Grønne områder og parker i Belém

Belém har mange åbne grønne områder og parker, der giver familierne mulighed for at slappe lidt af efter gåturene mellem de mange seværdigheder og oplevelser.