Faro byråd besluttede sidste tirsdag at lukke den legendariske Cafe Aliança, som var en af Portugals tre ældste og mest karismatiske cafeer. Dermed mister portugiserne en af landets mest berømte cafeer, hvor kulturpersonligheder som Fernando Pessoa, Marguerite Yourcenar og Simone de Beauvoir har aflagt besøg.


Cafe Aliança har - foreløbigt - måtte lukke. Kilde: seidenf

Fare for kollaps

Beslutningen blev begrundet med, at bygningen, hvor Cafe Aliança holder til, er i fare for at kollapse og at cafeen ikke levede op til de portugisiske sundhedsmyndigheders krav. Faros byråd tog beslutningen sammen med Portugals sundhedsmyndighed ASAE, som tidligere har lukket cafeen i 2008. Her måtte man lukke den mest oprindelige del af cafeen, der var den ældste i Algarve, og siden er denne oprindelige del af cafeen aldrig blevet genåbnet.

Manglende licens

Ifølge Lusa News Agency har Faros borgmester, Macário Correia, udtalt, at myndighederne havde haft kig på cafeen i nogen tid på grund af den mere end 100 år gamle bygnings fare for at kollapse, samt manglende licens. Macário Correia sagde også, at cafeen var blevet advaret om myndighedernes planer om at lukke den en måned før den planlagte lukningsdato. Men denne forvarsel var altså ikke nok til at undgå en lukning tirsdag aften i sidste uge.

Mulig genåbning af Cafe Aliança

En mulig genåbning af Café Aliança afhænger nu af, om det restaureringsarbejde, som pågår i cafeens bygning, vil leve op til myndighedernes sikkerheds- og sundhedskrav, og om cafeen opnår den nødvendige licens.

Café Aliança, der fornyeligt fejrede sin 100 års-dag, er én af Portugals tre ældste cafeer sammen med café Majestic i Porto og café A Brasileira i Lissabon