British Airways lancerer denne måned en række nye ruter heriblandt en rute til Madeira fra London Gatwick, som er en oplagt mulighed danske rejsende for at flyve til Madeira på sommerferie.


Foto: Mark Harkin, Creative Commons.

Til Madeira over Gatwick

British Airways genoptog efter flere års pause i den forgangne uge flyvningerne på ruten mellem Gatwick Lufthavn ved London og Madeira Lufthavn i nærheden af hovedbyen Funchal.

Gatwick Lufthavn som er den næsttravleste i Storbritannien, har gode forbindelser til Danmark med esyJet og Norwegian. Begge disse lavpriseselskaber tilbyder selv videre forbindelse fra Gatwick til Madeira, omend Norwegian i skrivende stund kun har afgange i vinterprogrammet.

British Airways vil efter planen øge antallet af afgange til Madeira Lufthavn til fem ugentlig fra juni. Til vinter nedjusteres dette igen til fire ugentlige afgange.

Sommerferie på Madeira

De nye ugentlige afgange med British Airways er en oplagt mulighed for at finde en passende afgange til Madeira fra Danmark over Gatwick, hvis du ønsker at besøge den smukke atlanterhavsø i sommerferien.

Danskerne ynder især at rejse til Madeira i efterårs- eller de tidlige forårsmåneder, hvorimod sommerferie på Blomsterøen er en lidt overset mulighed. Men faktisk er der flere gode grunde til at besøge Madeira i netop sommermånederne.

Madeira har et året rundt et behageligt subtropisk klima kendetegnet af milde temperaturer på mellem 19 og 26 grader. Besøger du den portugisiske ø i sommermånederne kan du dog nyde godt af de højeste dagstemperaturer, flest solskinstimer og ikke mindst den laveste nedbørsmængde.

Find inspiration til den ferie på Madeira i artiklerne her på Portugal.dk. I sommermånederne er det for eksempel oplagt at bade i de vulkanske klippebassiner på Madeira