Castro Daire er en smuk by højt oppe ved hovedvejen mellem Viseu og Lamego. Byen udstråler en fredfyldt, ugeneret charme, og den har været beboet siden yngre stenalder, med stendysser og opretstående sten som faste indslag i området.


Kirken Igreja de Nossa Senhora da Conceição er fra det 12. -13. århundrede. Kilde: João Carvalho

Romerne i Castro Daire

Romerne brugte Castro Daire som en garnison og byggede en betydningsfuld bro her, Ponte Pedrinha, over floden Paiva. En nylig fundet sten fortæller, at broen blev bygget under Caius Julius Caesars guvernørtid.

Seværdigheder i Castro Daire

Omkranset af nogle fine gamle huse danner det attraktive hovedtorv fokus for besøgende i Castro Daire. Castro Daire Municipal Museum har regelmæssige kunstudstillinger og en imponerende etnografisk samling fra hele regionen.

Oplevelser i nærheden af Castro Daire

I den nærliggende landsby Soutelo, huser det nyligt restaurerede kapel Santa Eufemia fra det 13. århundrede fire sjældne malerier fra det 17. århundrede af Jesu Kristi liv. Bekvemt beliggende i udkanten af byen er kurcentret Carvalhal (åbent fra forår til efterår), der har specialiseret sig i luftvejsbehandlinger, hudsygdomme og fordøjelsesproblemer.

Se mere om Castro Daire på byens officielle hjemmeside.