Når Real Madrid og Atlético Madrid lørdag aften tørner sammen i årets Champions League finale i Lissabon, er det kulminationen på en længere optakt i den portugisiske hovedstad.


Foto: Kieran Lynam, Creative Commons.

Champions League festival

Det er ikke kun tusindvis af fans, som bringer fodboldfesten til Lissabons gader i denne uge. Fra den torsdag den 22. til søndag den 25. afholder Lissabon således en Champions League festival med mange aktiviteter for fans og andre besøgende, ligesom der vil være specielle udstillinger.

Du kan for eksempel besøge det berømte, omrejsende UEFA Champions League Museum, som allerede har været åbent et par uger i Lissabon. Her kan du blandt andet se forskellige genstande fra turneringens historie såsom Lionel Messi’s højre støvle og trøje fra 2009-finalen. Slå også vejen forbi Champions League galleriet, hvor du kan se en udstilling af fotos fra nogle af de største øjeblikke i den populære turnering.

Finalen spilles på Estádio da Luz, som normalt er hjemmebane for hovedstadsklubben Benfica. Allerede torsdag kan du dog varme op med kvindernes finale, som spilles på Estádio do Restelo i Lissabons Belem-distrikt.

Du kan læse mere om Champions League på UEFA’s hjemmeside

Skyhøje hotelpriser

Har du ikke allerede sikret dig billet til kampen og overnatning i Lissabon, kan det dog blive en dyr fornøjelse at opleve Champions League finalen.

Den store efterspørgelse på hotelværelser fra de mange tilrejsende fans, har således ifølge blandt andet Ekstra Blandet givet skyhøje hotelpriser med mangedobling af normalprisen for en overnatning.

Er du ikke glødende fodboldfan, er det derfor nok ikke netop den kommende weekend, du skal tage på en spontan storbyferie i Lissabon. Men priserne falder heldigvis igen, og generelt er Lissabon kendt som et rejsemål, hvor du får meget for pengene.