Hvad historisk betydning og romantik angår overgås Coimbra kun af Lissabon og Porto.


Coimbra set fra floden. Kilde: Nanabou.

Coimbras historie

Coimbra er en af Portugals ældste byer, grundlagt af romerne, og var i en kort periode landets hovedstad (år 1139 til 1256). Med udnævnelsen af Lissabon til Portugals hovedstad mindskede byens politiske betydning. Men tilgengæld betød grundlæggelsen af universitetet i år 1290, at Coimbra udviklede sig et kulturelt og intellektuelt centrum i Portugal.

Universitetsbyen Coimbra

Coimbras gamle, velholdte bygninger klæber sig op ad bakkerne, der rejser sig fra floden Mondego og krones af det verdensberømte Universidade de Coimbra.

Universitetet i Coimbra præger bylivet, og atmosfæren i byen ændrer sig da også betydeligt ved starten af sommerferien, når de studerende drager hjem på ferie.

Livet i Coimbra

Nede ved floden ligger byens handelscentrum, hvor et livligt byliv udfolder sig omkring hyggelige cafeer, restauranter, bagerforretninger og butikker.

Inde i Coimbra ligger også en dejlig park, Jardim da Sereia, hvor man ved en lille sø kan nyde en picnic i en rolig og fredfyldt atmosfære midt i byen.

Mange oplevelser i Coimbra

Coimbra byder på mange andre seværdigheder end byens gamle universitet. Blandt andet har den en af Portugals største botaniske haver, mange gamle kirker og lilleput-verdenen, Portugal dos Pequenitos.

Du kan også læse om Coimbra på byens officielle hjemmeside.