En af Portugals ældste byer, Coimbra, er ifølge 'European Best Destinations' blandt de bedste skjulte perler i Europa.


Coimbra. Foto: Luca Boldrini, Creative Commons.

Portugals gamle hovedstad

Coimbra som i over 100 år var kongeriget Portugals hovedstad, er en af landets ældste byer. Går du en tur i den gamle bydel ovenfor Rio Mondego, ser du da også overalt sporene af den betydning, byens plads i portugisisk historie.

Den rige historie som stadig fornemmes i byens atmosfære, er uden tvivl en af grundene til, at brancheorganisationen ‘European Best Destinations’ har givet Coimbra en plads på deres liste over de bedste skjulte perler i Europa.

Se den fulde liste over Europas skjulte perler ifølge European Best Destination

En international studieby

En af de største historiske seværdigheder i Coimbra er universitetet, der blev grundlagt helt tilbage i 1209.

Universitetet der er et af de ældste i verden, sætter sit præg på byen både i form af de flotte gamle bygninger og i kraft af de mange studerende, som kommer hertil fra hele verden. Universitets betydning for bylivet ses blandt andet ved festivalen ‘Queima das Fitas’, der er en af årets største kulturelle begivenheder. Festivalen markerer studieårets afslutning med et væld af koncerter og andre festlige aktiviteter.

Besøger du Coimbra i sommerferien, er det en god lejelighed til at udforske universitetets gamle bygninger og det tilhørende imponerende bibliotek. Universitetet i Coimbra blev for et par år siden optaget på UNESCO’s liste over verdensarv.

Gå heller ikke glip af byens smukke katedral og den botaniske have. Slut eventuelt en oplevelsesrig dag af på en af de mange restauranter og barer ved flodbreden, hvor du kan nyde solnedgangen.

Læs mere om seværdighederne i Coimbra