I Alentejo, ved landsbyen Vidigueira fandt danskeren Hans Kristian og hans amerikanske kone Carrie i 1988 deres 365 ha store drømme-landejendom ”Cortes de Cima”. De havde en drøm om at producere vin og har vist sig at have held med det.


Vinmark i Alentejo

Flotte anmeldelser til Cortes de Cima

De satsede på at dyrke røde druer til trods at de blev frarådet det af mange lokale, der hovedsagelig havde tradition for hvide druer i området. De trodsede også den lokale lovgivning, der forbød indføring af Syrah-druen fra Rhône-dalen i Portugal ved at ”små-smugle” den fra Frankrig og plantede den på deres gård. De første flasker blev aftappet i 1998 med navnet ”Incógnito” – hvilket betyder ”Ukendt” på dansk. Vinen opnåede hurtigt positive anmeldelser og respekt i Portugal og vandt guld- og sølvmedaljer i London, Bruxelles og Bordeaux.

Cortes de Cima har siden sin grundlæggelse sørget for en bæredygtig drift og bruger fx biologisk gødning og solenergi. Klik her for at læse mere om Cortes de Cima.

Besøg Cortes de Cima

Vil du besøge Cortes de Cima på en rejse til Portugal, er det en god ide at bestille tid og langt den nemmeste måde er at bestille en billeje. Fra Lissabon skal du regne med ca. 2-3 timers kørsel, men det er naturligvis oplagt at bestille et hotel i nærheden af vingården. Mange der besøger Cortes de Cima er på en bilrundrejse, hvor man bor på de kendte pousadas eller de mange små og charmerende quintas, som man finder over hele Portugal.