Den skandinaviske kaffekultur er kommet til Lissabon. I starten af året rejse tre danske baristaer til Lissabon for at give portugiserne en ny kaffeoplevelse fra en mobil kaffebar. Den danske trio har nu slået dørene op til deres første kaffebar med fast adresse i den portugisiske hovedstad.


Foto: JayMantri

Skandinavisk kaffekultur i Lissabon

De tre danske kvinder, Susan og Helle Jacobsen og Ida de Magos, fra Copenhagen Coffee Lab startede deres eventyr i Lissabon med en lille mobil kaffebar. Med denne opsøgte de festivaler, markeder og andre events, hvor der var mulighed for at sælge og præsentere deres danskproduceret kaffe.

Kaffen som ristes “hjemme” på faciliteterne i København, er ikke så skarp og stærk, som den der normalt serveres på caféerne i Lissabon. Kaffenbaren i Lissabon tilbyder til gengæld mange forskellige varianter af kvalitetskaffe og har derudover også et udvalg af blandt andet te, kakao og danske kager.

Udforske og udfordre

Ifølge Copenhagen Coffee Lab i Lissabon er den nye kaffe en mulighed for at udforske kaffe og dens mange muligheder.

“Her serverer vi et udvalg af kaffe – ikke kun for at opfylde behovene hos vores gæst, men også at indføre nye brygning metoder og inspirere med forskellige typer kaffe,” lyder beskrivelsen på kaffebarens hjemmeside.

Den nye kaffebar ligger på Rua nova da Piedade tæt ved den hyggelige Praça das Flores centralt i Lissabon. Der er åbnet alle dage fra 8.00-22.00.

Læs mere om Copenhagen Coffee Lab i Lissabon på deres egen hjemmeside her

Holder du af kaffe, er en rejse til Portugal også en chance for at besøge en af de gamle og meget charmerende caféer.

Læs mere om Portugals historiske caféer