Turistkontoret i Portugal laver hver år oversigter med de mest besøgte seværdigheder i de forskellige byer og regioner i Portugal. Nedenstående er en oversigt med de mest besøgte seværdigheder i Lissabon i 2012, udarbejdet af turistkontoret i Lissabon. Tal er baseret på de officielle rapporter og semi-officielle tal. Nogle af seværdighederne er forståelige nok og et must at besøge på en rejse til Portugal, andre er mindre kendte.


Udsigt over centrum af Lissabon i Portugal

Jeronimos kolster

Jeronimos Monastery er et World Heritage Site og også Lissabons vigtigste monument og den seværdighed i Lissabon der modtager flest besøgende. Der er gratis adgang til den flotte og spændende kirke
der ligger i området Belem ca. 5 kilometer fra centrum af Lissabon. Kirken er overordentlig smukt udsmykkede, men den virkelige attraktion er klostrene. Området Belam ligger smukt ned til floden og i området finder du også flotte parker og så naturligvis den berømte kage….

Oceanarium

Oceanarium i Lissabon tiltrækker over en million besøgende hvert år, og har man først besøgt dette fantiske akvarie forstår man hvorfor. Oceanarium i Lissabon er et af verdens største akvarier og vokser hvert år med nye tilbygninger. Foruden den faste udstilling er der flere særudstillinger som er midlertidige.

Borgen St. George

Borgen St. George er et varetegn for Lissabon og tiltrækker både lokale og turister, ja faktisk er der tæt på en million som hvert år besøger dette smukke udkigspunkt med en spændende historie.
Borgen St. George er et monument som ligger på en bakketop i bydelen Alfarma. Fra toppen har man et fantastisk udsyn til stort set alle dele af Lissabon.

Berardo Museum

Tilsyneladende tænker alle der besøger Lissabon Berardo museum “Det er gratis, så hvorfor ikke gå ind?” Belønningen for at besøge dette spændende museum er en af ​​Europas vigtigste moderne kunstsamlinger. Faktisk er det blevet så populært at besøge Berardo museum i Lissabon, og det har flere besøgende end andre berømte europæiske museer, som f.eks det berømte Guggenheim museum der ligger i den spanske by Bilbao.

Tårnet i Belem

At rejse til Lissabon uden at se Belém tårnet er som at rejse til Paris i Frankrig og ikke kan besøge Eiffel tårnet, i hvert fald hvis du spørg turistkontoret i Lissabon.

Monumentet for opdagelser

Denne ene er næsten uundgåelig: Det er fundet halvvejs mellem Tower of Belém og kloster og er featured på næsten alle postkort og guidebog af byen. De kolossale billeder af Portugals berømte opdagelsesrejsende også gøre det et must-stop til fotos. Ok tårnet i Belem er et flot monument, men faktisk synes jeg det er flottes på afstand. Besøger du bydelem Belem, som også byder på mange andre spændende seværdigheder som f.eks Jeronimos kolster, så bør du også afse tid til at gå op i tårnet i Belem, som jo er lavet med baggrund i Portugals spændende søfarts historie.

Santa Justa elevator

Turen med elevatoren Santa Justa varer kun et par sekunder, men den virkelige attraktion er visningerne øverst på denne tårnhøje elevator med en Eiffeltårnet-lignende struktur. Lissabon er jo ligesom Rom i Italien bygget på syv høje og både elevatorerne og sporvognene har i mange år hjulpet indbyggerne i byen med at transpotere sig rundt i den “bakkede” storby.

Transport museum

Transport musum er Portugals mest besøgte national museum og grunden er, at alle får at vide, at det har verdens største og bedste samling af kongelige vogne. Det er ligesom at gå ind i en drømme verden eller nogen vil måske sige en “Askepot verden”. Transport museet i Lissabon tiltrækker besøgende i alle aldre, hvilket gør det til en perfekt familie attraktion.

kunstmuseum

Kunstmusset i Lissabon oplever hvert år et stigende antal af besøgende, og det skyldes i følge turistkontoret i Lissabon, et par vigtige særudstillinger, der har ført mange nye besøgende til at få øje på den permanente samling som primært er relateret til Portugals opdagelserejsende.

Katedralen i Lissabon

Langt de fleste som rejser til Lissabon i Portugal besøger også katedralen og dette skyldes ikke mindst at den berømte sporgvogn nr. 28 kører forbi katedralen på sin rute. Vælger du at se kirken på din rejse til Lissabon, vil du nok give mig ret i at det er langt fra er en af ​​Lissabons smukkeste kirker, men det er byens ældste og kirken har en spændende historie.

Der findes mange andre spændende seværdigheder i Lissabon end de 10 som er nævnt her i denne artikel, læs mere om rejser til Lissabon og hvilke oplevelser der venter dig her på Portugal.dk