Et souvenir kan være et minde om en oplevelsesrig rejse, men hvad er værd at gå efter hvis du vil have et godt souvenir med hjem fra Portugal, som ikke blot ender i skuffen?


Vinho Verde, "grøn vin", en ung vin som kun produceres i Portugal. Foto: Estrup

Hjem i skraldespanden

En undersøgelse tidligere på sommeren viste, at 15 procent af de feriesouvenirs vi bringer med hjem ender i skraldespanden, og at der dermed hvert år alene i Europa spildes for milliarder af kroner på uheldige souvenirkøb.

Ifølge Skyscanner som stod bag undersøgelsen, bruger hver europæer årligt i gennemsnit 293 kroner på souvenirs. Et beløb du i Portugal sagtens gøre gode køb for, hvis du ser dig for.

Ideer til souvenirkøb i Portugal

Køber du et souvenir til dig selv, er målet nok at finde noget, som minder dig om oplevelserne på din rejse i Portugal. Men der er også gode muligheder for at købe gode gaver med hjem til venner og familie. Det er umuligt at nævne alle mulighederne for at finde unikke souvenirs af god kvalitet i Portugal, men her får du tre forslag til souvenirkøb.

Vin og ost
Portugal har en lang og stolt tradition for vindyrkning og byder udover de berømte portvine fra Porto på en lang række kvalitetsvine, som med sikkerhed også vil vække glæde hjemme i Danmark. Inkluderer din rejse i Portugal et besøg på en vingård, er det naturligvis nærliggende at købe din vin der, men ellers finder du også et godt udvalg af portugisiske vine i landets supermarkeder og vinforretninger.

Kan du lide ost til din vin, er der også rig mulighed for at købe en god ost med hjem. Oste er en indgroet del af Portugisisk madkultur, og du får ikke svært ved at finde en som komplementerer din vin.

Kork
Det lyder måske ikke som det mest oplagte souvenir, men eftersom Portugal er verdens største producent af kork kan du finde masser af produkter fremstillet af dette fantastiske naturmateriale – og ikke kun som vinpropper. Specielt i Alentejo, hvor hovedparten af Portugals korkproduktion foregår, vil du kunne købe mange forskellige ting lavet helt eller delvist af portugisisk kork.

Azulejos
De glaserede kakler er blevet brugt til bygningsudsmykninger i Portugal i århundreder og har også fundet plads i moderne kunstværker som for eksempel i udsmykningen af Lissabons metro.

En Azulejo-kakkel kan se rigtig flot ud hjemme på væggen og være et godt minde om din rejse i Portugal.

Læs meget mere om Portugals mange spændende seværdigheder og rejsemål her på hjemmesiden.