For tredje år i træk er Portugal blevet kåret til Verdens bedste golfdestination, og det er ikke kun på grund af de gode baner.


Foto: PortoBay, Creative Commons.

Golflandet Portugal

Ved World Golf Awards kåringen, som foregik i Algarve, tog Portugal ligeledes igen prisen som Europas bedste golfdestination.

Vil du gerne holde golfformen ved lige her i vintersæsonen, er Portugal da også et af de mest interessante rejsemål i Europa.

I Portugal er der mange fine baner, der sammen med gode hoteller og et mildt solrigt klima, kan leve op til selv de mest ambitiøse golfspilleres ønsker. Når golfsæsonen går i gang i Sydeuropa, er der derfor mange danskere, som år efter år rejser til for eksempel Lissabon-området, Algarve eller Madeira.

Aktuelt er der 91 golfbaner i Portugal (hvoraf 66 har 18 eller 27 huller). Mange af banerne er designet af berømte arkitekter og spillere som Nick Faldo og Arnold Palmer, som for eksempel står bag Oceânico Victoria i Algarve, hvor Portugal Masters afholdes.

Algarve som er den sydligste region på fastlandet med masser af solskinstimer i vinterhalvåret, har da også flest baner.

Læs mere om golfrejser til Algarve

Det portugisiske golfeventyr fik dog sin begyndelse i det nordlige Portugal ved Porto. Her ligger Espinho, der er en af Europas ældste baner. I vinterhalvåret trækker de sydlige baner dog mest i golfturisterne.

Kombiner golfspil med udflugter

Det er ikke kun på grund et klima, der indbyder til let sommertøj, lave priser og et højt serviceniveau, at din golfrejse skal gå til Portugal. Mange steder er golfbaner og anlæg placeret i fantastisk smukke omgivelser med alt fra sandklitter til høje bjerge.

Dertil kommer naturligvis, at når dagens sidste put er rullet i hul, er der masser af andre tilbud i form af hyggelige restauranter, shopping og ikke mindst udflugter til spændende seværdigheder. Spiller du for eksempel ved Estoril og Cascais, befinder du dig blot en kort togtur fra en af Europas mest charmerende hovedstæder, Lissabon.

Trods det milde klima er det nok de færreste, som tager sig en dukkert i havet efter dagens golfspil i Algarve. Men er vandet for køligt til at bade, er der til gengæld masser af andre ting at tage sig lidt inde i baglandet. Kør for eksempel op til bjergområdet Serra de Monchique, , hvor der er mange muligheder for at nyde den smukke natur på vandreture og opleve livet i de charmerende bjergbyer. Dagen kan eventuelt sluttes af med et besøg ved en af de varme kilder i den nærliggende kurby Caldas de Monchique.