Velrenommerede Lonely Planet har sædvanen tro kåret det kommende års mest interessante rejsemål. Portugal er endnu en gang med blandt de hotte destinationer inden for en række kategorier.


Du får meget ferie for pengene i Porto. Foto: aromano, CC BY

By og natur til gode priser

Ved udarbejdelsen af Lonely Planet’s “Best in Travel 2017” udpeger rejsemagasinets eksperter Lissabon som den ottende bedste by at besøge, Porto som den tredje bedste by med hensyn til “værdi for pengene” og sidst, men ikke mindst, rangeres Azorerne på en tredje plads over de 10 mest interessante regioner at besøge i 2017.

At Portugal endnu en gang er at finde på Lonely Planet’s lister over de bedste rejsemål i det kommende år illustrerer på fin vis den store bredde landet tilbyder som rejsemål. Hvad enten du er til storbyferie eller storslået natur, finder du portugisiske destinationer, som kan opfylde dine ønsker.

Nyheder i 2017

Der er allerede masser af grunde til at rejse til Portugal. Mange turister vender da også tilbage år efter år for at udforske de mange seværdigheder og regioner, og nye attraktioner kommer hele tiden til.

I hovedstaden er MAAT – Museu de Arte, Arquitetura e Tecnologia – netop åbnet, og i det nye år åbner desuden et nyt jødisk museum i bydelen Alfama, der i middelalderen rummede byens jødiske kvarter.

Rejser du til Porto, bør du lægge vejen forbi São Bento-banegården, som fornylig fejrede 100-års jubilæum. I sidste halvdel af 2017 åbner der her et nyt stort spise- og butiksområde, Time Out Market, med inspiration fra Lissabons Mercado da Ribeira, som kan kan tiltrække nogle af byens bedste kokke og restauranter. Ifølge Lonely Planet bør du på en rejse til Portugals næststørste by for eksempel ikke gå glip af en Francesinha – en lokal type sandwich som mætter hele dagen.

På Azorerne er naturen højdepunktet for de fleste. Øgruppen er for alvor ved at blive et populært rejsemål. I løbet af de seneste 12 måneder har de grønne øer haft en vækst i turismen på hele 31 procent. Så ifølge Lonely Planet er næste år det helt rigtige tidspunkt at besøge den smukke øgruppe, hvis du vil være sikker på at opleve den unikke vulkannatur før resten af verden for alvor får øjnene op for Azorerne som rejsemål.

Få mere inspiration til din rejse i artiklerne her på siden. Vi opdaterer jævnligt med nyt om spændende begivenheder i Portugal og med tips til de bedste seværdigheder.