Centralalgarve er provinsens ferieland og hele kyststrækningen er gearet til turismen. Foruden kilometervis af sandstrande bag honninggule klipper, finder man også et bredt udvalg af vandsportsfaciliteter og forlystelser, der nok skal holde én beskæftiget.Centralalgarve er provinsens ferieland og hele kyststrækningen er gearet til turismen. Foruden kilometervis af sandstrande bag honninggule klipper, finder man også et bredt udvalg af vandsportsfaciliteter og forlystelser, der nok skal holde én beskæftiget.

Turister ryster på hovedet og påstår at området er blevet overkommercielt, dog er der stadigt lige populært. Området har selvfølgelig landets største koncentration af hoteller og ferielejligheder. Hvert år kommer der tusindvis af feriegæster til de pulserende feriebyer Albufeira, Quarteira og Armacao, ligeledes til de roligere Carvoeiro og Ferragudo og de nye feriecentre i Sao Rafael og Galé.

Centralalgarve er et godt ferievalg for børnefamilier, idet man kan vælge mellem hele fem vandlande, og golfspillere har hele fire baner til rådighed. Her sker der noget hele året, i modsætning til de mere ægte, men mindre søgte feriebyer mod øst og vest.

Herfra kan man udforske andre dele af Algarve, da hele kyststrækningen fra Sagres til Vila Real kan køres på én dag. Man kan tage ind i landet og besøge de i sin tid mægtige borge i Silves og Paderne og stille småbyer som Lagoa og Alcantarihla.

Foruden portugisisk mad, kan man også bestille fiskefilet og pommes frites, burgere, bacon og æg, karryretter, pasta og pizza. Barer og diskoteker brager til et livligt natteliv. Det er ikke hér, man finder fred og ro, men stedet har masser af trofaste fans.

Læs også om Algarves historie eller om Mad og vin i Algarve.