Efter store stigninger flere år i træk har man med rette kunnet spørge sig selv, om dette virkelig kunne fortsætte. Det kan det tilsyneladende. Antallet af udenlandske hotelovernatninger er således steget med 6,8% i perioden fra januar til september til svimlende 27,8 millioner. De nordiske lande leverede 1,25 millioner af disse, men det er kun cirka en femtedel af produktionen fra Portugals største marked som er UK (England m.fl). Tallene gælder kun hoteller af en vis størrelse og standard. Hostels, camping, mv tælles ikke med.

Det danske marked er steget stødt hvert år siden 2010, men har i år måttet sluge en lille nedgang på 2% i antallet af overnatninger, men en fremgang på 0,6% i antallet af danske gæster. Sagt på en anden måde:

Flere gæster på hotellerne som dog bliver der i en kortere periode. Tendensen er den samme i Norge og Sverige, mens Finland oplever en lille fremgang. Nedgangen i Danmark skyldes næsten udelukkende, at Ryanair nedlagde deres rute fra Billund til Algarve. Heldigvis er vi næsten sikre på en pæn fremgang i 2016.

Kilde: Turismo De Portugal