Det portugisiske Grand Prix er måske på vej tilbage til Formel 1-kalenderen efter at have været væk fra Formel-serien i 13 år. Bernie Ecclestone, der er administrerende direktør for Formel-1, overvejer efter sigende at tage det portugisiske Grand Prix tilbage i Formel-1 serien.


Formel-1 Grand Prix. Kilde: Rdikeman

Mellem 1984 og 1996 var det portugisiske grandprix et særdeles populært indslag i Grand Prix-kalenderen og vellidt af både kørerne, publikum og de forskellige Formel-1 teams. Siden førte manglende vedligeholdelse af Grand Prix-faciliteterne til, at Eccleton trak sig ud af Portugal i 1997 og erstattede det portugisiske indslag med et spansk, nemlig Jerez de la Frontera i Spanien.

Den seneste udvikling inden for det europæiske Grand Prix, hvor tre af de helt store baner i Tyskland, Frankrig og England af forskellige grunde ikke når at blive klar til i år, har dog fået Ecclestone til at overveje at tage Portugal med i kalenderen igen.

Ny Grand Prix-bane på Algarve

Algarve har man bygget en ny bane i december, og begge de to tests, der har været afholdt på banen, er gået over forventning, med stor tilfredshed blandt test-kørere og teams. Desuden er der flere fordele forbundet ved at bruge banen på Algarve: Klimaet på Algarve er mildt og tørt det meste af året rundt og tillader løb allerede fra april måned og helt indtil oktober; der er direkte adgang til motorveje fra banen; banen ligger tæt på lufthavnen; og der er masser af fremragende hoteller i regionen, der kan huse de mange teams og tilskuere.

Afgørende for, om Portugal atter træder ind på Formel-1 scenen er dog, om de portugisiske arrangører formår at få stablet nok penge på benene. Hvis de gør det, ser chancerne gode ud.