Danmarks Biografklub præsenterer den 2. februar den prisvindende instruktør Eva Mulvads og producer Sigrid Dyekjærs dokumentar ”The Good Life”, der handler om den danske familie Beckmann, der i sidste århundrede bosatte sig i Cascais og her byggede et stort virksomhedsimperium op.


Dokumentarfilmen "The Good Life" om to kvinders kamp i tilværelsen i Cascais

Fra succes til deroute

Bedstefaren i familien var en succesfuld forretningsmand og blev endda dansk konsul i Portugal. Familien delte liv mellem Cascais og Paris og havde nok midler til at nyde hverdagen uden at skulle arbejde. Siden nellike-revolutionen i 1974 har familien dog levet af at sælge ud af deres formue, eftersom faren i familien aldrig havde evne eller interesse til at drive familiens erhverv, og derfor ikke så anden udvej end at bruge familiens formue. Han døde for et par år siden, men inden da måtte de flytte ud af deres aristokratiske villa og ind i en to-værelseslejlighed, som de idag ikke engang har råd til at leve i.

Tæt på op- og nedture

Dokumentaren kommer tæt på familiens op- og nedture, og den måde de overlever på ved at tage dagene som de kommer. ”The Good Life” blev nomineret til ”Robert Danmark 2011”, Official Selction ”Tribeca Film Festival 2011” og Official Selection ”IDFA, Amsterdam 2010”.

I forbindelse med præsentationen af ”The Good Life” d. 2. februar er der lavet en konkurrence om en rejse for to til Lissabon, sponsoreret af Svante Rejser i samarbejde med det portugisiske flyselskab TAP Portugal, der har to daglige afgange fra København til Lissabon.

Billetter til filmen foregår gennem normal booking i den enkelte biograf.

Se mere om ”The Good Life” på www.doxbio.dk