Douro-dalen ligger i det nordlige Portugal – nærmere bestemt 120 km fra kysten, og er hjertet af landets portvinsproduktion.


Douro-dalens frodige vinmarker

Selve floden er 900 km lang (heraf 215 km i Portugal). Floden danner med dens bjergrige og skiferjordsskrånede terrasser langs bredden, et idyllisk landskab dekoreret med vinstokke.

Besøg vingårde i Douro-dalen

Der er mange muligheder for at opleve Douro-dalen, lige fra at overnatte på de mange vingårde, hvor man kan komme tættere på tilblivelsesprocessen, til de mange lokaleportvins-firmaer som tilbyder, at man besøger deres gårde og smager på deres vine.

Man kan også tage toget langs Douro flodens bredder fra Peso da Régua til Pinhão eller Tua. Der er sejlture af forskellige varigheder, og her kan man bl.a. også opleve Vila Nova de Foz Coa med de fascinerende hulemalerier.

Douro-dalens frugttræer

Men Douro-dalen er ikke kun vin. Klimaet i regionen gør, at man nogle steder mærker middelhavets indflydelse, hvilket betyder, at landskabet i området er flot ”pyntet” med mandel-, oliven-, citrus- og figentræer.

Høsten starter som regel i begyndelsen af september og strækker sig hen mod midten af oktober. En del af området i Douro-dalen er siden 2001 beskyttet af UNESCO.