Det verdenskendte og prestigefyldte tyske forlag ”TASCHEN’s”, der er kendt for at udgive spændende bøger om kunst, arkitektur, rejser, mv., har udgivet en ny guide ”TASCHEN’s Favourit SPA” med et portugisisk indslag.


Et spa-ophold er ren afslapning. Kilde: dmap

Drømme-spa i Nordportugal

Bogen er skrevet af Angelika Taschen og Christiane Reiter, og handler om verdens 55 drømme-destinationer med de bedste spa’er og den perfekte spa-ferie. Guiden inkluderer 26 spa’er i Europa inklusiv ”Aquapura Hotels, Villas & Spa”, som ligger i Nordportugal.

Aquapura Hotels, Villas & Spa

Den smukke vingård fra attenhundrede-tallet, beliggende ved byen Lamego, er en del af den UNESCOS-fredede Douro-region. Vingården blev opkøbt i 2004 og gennemgik en omfattende renovering og udvidelse med unikt indrettede villaer, som har en imponerende udsigt over Douro-floden. Til ejendommen hører også 5 hektar skov.
Den tidligere hovedbygning blev ombygget til et enestående luksus-hotel med 50 værelser, der kombinerer den oprindelige bygnings historiske arkitektur med villaens minimalistisk design og meget eksklusive indretning.
Hotellet har i alt har 50 værelser, 21 villaer og to restauranter, der tilbereder udsøgt fusions-gastronomi med portugisisk middelhavs inspiration.

Afslapning i verdensklasse

Aquapuras spa indeholder bl.a. 10 behandlingskabiner, indendørs swimmingpool, sauna, laconium, dampbad, urter-spabad, tropiske brusebade og træningscenter.
Aquapura er en af de efterhånden mange restaurerede eksklusive vingårde, der tilbyder en usædvanlig oplevelse i fredet og uberørt natur, et eldorado for dem der søger fred og afslapning, vandreture, meditation, mv..
Der er ligeledes mulighed for at opleve sejlture på Douro-floden og komme tæt på de mange kilometer lange skråninger med vinmarker. Her tilbyder mange vingårde rundvisning med vinsmagning, traditionelle middage, samt aktiv deltagelse i vinhøsten, og man kan endda på nogle vingårde være med til at fremstille sin egen portvin – med en personlig flaske-etikette.

Taschen’s guide, der er udgivet på flere sprog, koster 299,90 DKR. Se mere om SPA Guiden her.