Det i Douro-regionen beliggende vinfirma Companhia Agrícola Reboredo Madeira (CARM) har fået deres vin Reserva Douro 2007 valgt som 2010’s 9. bedste vin i verden af det prestigefyldte amerikanske vinblad ”Wine Spectator”.


Douro-vin i Portugal blandt verdens 10 bedste vine

Anden gang på listen

Der er tale om ca. 15.000 vine fra hele verden, som er blevet smagt og vurderet af vinspecialister. Det er anden gang, at en vin fra Portugal får den ære at være med på denne fornemme liste. I konkurrencen kaldte Wine Spectator CARM-vinen fra Portugal for en ”elegant og fyldt struktureret rødvin med dybde og intense aromaer og toner af røde bælge, røg, hindbær og krydderier og velintegrerede taniner, der minder om en Bourgogne-vin”.

Top-vin et familieforetagende

CARM er et familieejet vinfirma, der består af 6 vingårde, alle beliggende i den uberørte østlige del af Øvre Douro-regionen (Douro Superior), med Spanien i ryggen. I 1999 samlede arvingerne de 6 gårde, der har været i familien siden det 17. århundrede, og satsede på selv at lave vine af topkvalitet.

Attraktivt for vinhuse i Portugal

CARMs quintas (vingårde)ligger ved Almendra og omfatter ca. 62 ha. vinmarker og ca. 220 ha. olivenlund. Vinmarkerne blev plantet i 80’erne og 90’erne med lokale druesorter og nærmest hele produktionen har været biologisk siden 1995. Regionen har i de senere år oplevet et stort opsving og flere kendte vinhuse i Portugal er begyndt at dyrke druer i området, der frembringer vin af topkvalitet.

Også pris-vindende oliven-olie

Også mandel- og oliventræer dyrkes på CARMs gårde i Portugal, og deres økologiske gourmet-olivenolie har vundet flotte priser ved adskillige internationale konkurrencer.

Henvendelser fra hele verden

CARM oplyser, at de har efterhånden fået rigtig mange henvendelser fra levarandører i hele verden, der er interesserede i at repræsentere firmaets vine. De oplyser også, at det er med stor overraskelse og stolthed, at de ser sig selv i den fornemme liste, der er domineret af italienske og franske vine.

Læs mere om kåringen på Wine Spectator