Dejlige strande, et solrigt klima, historiske kulturbyer samt mad og vin i topklasse er i sig selv grund nok til at holde ferie i Portugal. Men dertil kan du lægge et lavt prisniveau, som indbyder til en ferie med flere restaurantbesøg og shopping.


Foto: Porto Bay Trade, Creative Commons.

Vesteuropas billigste ferieland

Den seneste prissammenligning fra Eurostat, EU’s statistikkontor, bekræfter, at Portugal forsat er Vesteuropas billigste ferieland.

Ved at sammenligne priser på en række forbrugsgoder og tjenesteydelser fandt Eurostat, at prisniveauet varierer betydeligt i Europa. Det højeste prisniveau blandt EU-medlemslandene har Danmark, ifølge rapporten 38 procent over gennemsnittet, mens Bulgarien er billigst med priser 48 procent under EU-gennemsnittet.

Blandt de populære rejsemål i Vesteuropa skiller Portugal sig ud med et prisniveau på kun 81 procent af EU-gennemsnittet. Holder du ferie i Portugal, kan du ifølge Eurostat således nyde godt af billigere mad, drikke og overnatning end i lande som Spanien, Italien, Frankrig og Grækenland.

Du kan selv læse mere om prissammenligningen hos Eurostat

Billige ferier i Portugal

Ligesom på alle andre feriemål varierer priserne på hoteller, billeje osv. naturligvis også i Portugal alt efter sæsonen, men det ændrer dog ikke ved, at selv populære destinationer som som for eksempel Porto og Lissabon er billige i forhold til mange andre europæiske storbyer.

Billigere storbyferier i Porto og Lissabon samt mere badeferie for pengene i Algarve, har da også flere gange givet Portugal rosende omtaler i blandt andet rejseguiden Lonely Planet.