København er muligvis blandt de nye ruter som lavsprisselskabet EasyJet har planlagt at åbne fra Lissabon i vinteren 2011, hvilket ville kunne medføre nye priser på rejsen til Lissabon.


EasyJet åbner ruter til Lissabon - og måske med forbindelse herfra til København

Englands største lavprisselskab EasyJet annoncerede igår deres beslutning om at etablere deres 20. base i Lissabon i vinteren 2011.

Find fly til Lissabon

Lissabon udvalgt i skarp konkurrence

Ifølge avisen Público, udtalte EasyJet´s Carolyn McCall, at ”Lissabon var ”shortlistet” på lige fod med Barcelona og Amsterdam, og at valget af Lissabon skyldes hovedstadens og lufthavnens store vækstpotentiale”. Carolyn McCall tilføjer, at valget af Portugals hovedstad foregik i skarp konkurrence med 57 andre ”kandidat-byer” og at den endelige beslutningsproces ”var en meget stram proces”.

Find hoteller i Lissabon

Lissabons stolthed

I anledning af aftalen blev flyselskabets nye Airbus A319 døbt med navnet ”Pride of Lisbon” i overværelse af Portugals statsminister, Lissabons borgmester, Lissabons lufthavns administration og EasyJets Ceo Carolyn McCall.

Find billeje i Portugal

København muligvis med i planerne

Åbningen af den nye base i Lissabon (Portela) vil betyde en investering på 300 millioner euroer og en del af investeringen vil blive brugt på indvielsen af ti nye ruter fra Lissabon. Derudover vil denne investering betyde nye 2000 direkte og indirekte jobs. Til at starte med vil EasyJet placere 3 Airbus A319 i Lissabon, som vil forholdsvis stige til syv. Det vides endnu ikke, om København er blandt de nye ruter, som Easy Jet har planlagt at åbne fra Lissabon vinteren 2011, men når Cimber-Sterling efter alt at dømme lukker ruten København – Lissabon fra d. 28. oktober, vil vi som fans af Portugal naturligvis håbe, at Easy Jet har København i sine ”flyvetanker”.

Læs om rejser til Lissabon

Easy Jet næststørst i Portugal

EasyJet er det næststørste flyselskab, der opererer i Portugal med 15 ruter og 1,5 millioner passagerer til Lissabon sidste år og 3,4 millioner på landsbasis. Selskabets forventninger er, at i de næste 2 til 3 år forhøjes antallet af passagerer med yderligere 1 million.