Mystisk, teatralsk, hemmelighedsfuld og ufatteligt smuk - sådan kan Dona Ana stranden på Portugals Algarvekyst beskrives i stikord. Praia de Dona Ana, som stranden hedder på portugisisk, har et usædvanligt landskab for en europæisk strand, med sine imponerende grotter og dramatiske orange klipper.


Dona Ana strandens usædvanlige klippeformationer betager alle. Foto: Lacobrigo

En af Portugals bedste strande

I sidste uge skrev vi om nogle af de bedste strande i Portugal, i såvel Algarve som på Lissabonkysten.

I den forbindelse bragte vi et billede fra den betagende og pittoreske Dona Ana strand ved Lagos.

Nu er tiden kommet til at fortælle lidt mere om denne meget specielle strand, som kan være med til at gøre din Algarve-oplevelse uforglemmelig.

Udforsk Dona Ana stranden

Der er to måder, du kan udforske Dona Ana strandens hemmelighedsfulde skønhed på.

Den første er at klatre til tops på en af de høje klipper, der omgiver stranden. Herfra har du en storslået udsigt over havet, himlen og de specielle, mystiske klippeformationer, der præger stranden.

Det bedste tidspunkt at gøre dette på er ved solnedgang om aftenen eller tidligt om morgenen ved solopgang.

Det er også på disse tidspunkter, du kan tage de bedste billeder. Og billeder får du lyst til at tage mange af, når du besøger Dona Ana, for selvom det rene, blå havvand indbyder til afslappet badning, vil stedets særegne skønhed gøre så stort indtryk på dig, at lyst til udforskning og fotografering er uundgåeligt.

En anden fantastisk måde at opleve Dona Ana stranden på er ved at tage en tur med båd rundt til dens mange dybe, spektakulære grotter.

Og naturligvis er gåture på stranden et must.

En ferie ved Dona Ana stranden vil give dig masser af smukke minder og mulighed for at slikke sol, bade, slappe af og gå på opdagelse.

Derudover vil det give dig chancen for også at opleve andre dejlige strande i nærheden, udforske små bugter og nyde en smuk lille by – Lagos – der er rig på historisk betydning.

Livlige Lagos

Lagos er en af de hurtigst voksende turistdestinationer i verden, ifølge rejsehjemmesiden TripAdvisor.

Og det er der mange gode grunde til: Byens fabelagtige beliggenhed på Algarvekysten, dens charme, dens mange hyggelige og imødekommende hoteller, barer og caféer, dens nærhed til Dona Ana stranden og andre turistvenlige drømmestrande og dens festlige natteliv.

Lagos har med andre ord alt, selvom det ikke er en stor by. Den emmer desuden af historie: Det var her, den berømte kongesøn og navigatør Henrik Søfareren plaglagde de fleste af sine opdagelsesrejser i 1300-tallet.

Byen var i det hele taget central for hele den portugisiske “opdagelses-tid”, hvor opdagelsen af Amerika var den mest betydningsfulde begivenhed.

I den mindre morsomme ende af skalaen var Lagos også hovedby for slavehandel i Europa.

I dag er der ingen slaver i Lagos, men til gengæld masser af muligheder for at nyde alt det bedste, Algarve har at byde på.

Læs mere om Algarve