Portugal er rig på gastronomiske oplevelser, og Lissabon er ingen undtagelse. I den portugisiske hovedstad har kokkene fra byens to Michelin-restauranter netop åbnet nye restauranter, som giver dig mulighed for at nyde deres gode mad i mere uformelle omgivelser.


Mulighederne for at dykke ned i det portugisiske køkken er gode i Lissabon. Foto: Cayetano

Traditionelle portugisiske retter med et tvist

José Cordeiro, som i år har modtaget en Michelin-stjerne for sit arbejde hos restauranten Feitoria, har åbnet en ny restaurant i Belém. Her er dresscode afslappet og på terrassen kan man nøjes med at nyde en drink eller et let måltid i Belém’s charmerende omgivelser. Indenfor bydes der dog også på mere komplette måltider, som eftersigende fremstilles som en hyldest til Lissabon og derfor er mere traditionelle portugisiske retter end dem man får serveret på Feitoria, hvor José Cordeiro er kendt for at fokusere på de eksotiske smage, man finder i Portugals tidligere kolonier i Sydamerika, Asien og Afrika.

Lissabons anden Michelin-kok, José Avillez, driver allerede udover den berømte Michelin-restaurant Belcanto også to andre restauranter i byen. Kokkens seneste spisested er en café, som ligger i flotte omgivelser i Lissabons operahus, São Carlos teatret. Café Lisboa er ligeledes for dig, som blot ønsker en drink eller et let måltid mens du betragter bylivet passere forbi.

Micehlin-restauranter i Portugal

Der er i 2013-udgaven af Guide Michelin 11 restauranter i Portugal, som kan bryste sig med de eftertragtede stjerner.

Ligesom sidste år finder man restauranterne fordelt ud over det meste af Portugal og én på Madeira. To restauranter i Algarve kan prale af to stjerner, mens resten indtil videre må nøjes med én. Guide Michelin uddeler 1 til 3 stjerner.

Læs meget mere om Lissabon og få flere gode tips til spændende oplevelser her på Portugal.dk