Ericeira er blevet indlemmet i en eksklusiv klub af "surfing reservater", som organisationen World Surfing Reserves (WSR) står bag.


Surfer ved Ericeira. Kilde: Rui Ornelas

Blandt nogle få udvalgte

Som vi tidligere har berettet her på Portugal.dk, har Ericeira i Portugal søgt om status af ‘Wold Surfing Reserve (WSR)’ hos organisationen af samme navn. Ericeira er nu sammen med Santa Cruz i det nordlige Californien formelt blevet godkendt og tildelt den fornemme status. Samme status har Malibu i Californien og Manly Beach i Australien, og det er derfor en ekslusiv klub Ericeira nu er blevet medlem af.

Surfing i verdensklasse i Portugal

Ericeira regionen i Portugal er et surf-mekka for både portugisiske og internationale surfere. Den godkendte surfing-zone i Ericeira består af en kyststrækning på 4 km, som indeholder mange områder med bølger i verdensklasse her i blandt populære Ribeira d’Ilhas.

”Ericeira er en så varieret kyststrækning, at der er noget for alle”, fortæller den professionelle surfer Tiago Pires, som voksede op der. ”Der er store bølger, små bølger, ekspert-bølger, begynder-bølger. Jeg elsker dette område, og jeg er glad for at se det får den anerkendelse det har fortjent, det er også et vigtigt middel i kampen for at bevare det.”

Kun de bedste strande kåres

Wold Surfing Reserves’ formål er at udpege og beskytte de mest vigtige og populære surfing-områder i verden i samarbejde med det lokale surfing-samfund. WSR udvælges og nomineres på baggrund af fire hovedkriterier: kvalitet og sammensætning af bølger, vigtigheden i forhold til surf-kulturen, miljømæssige kvaliteter og støtte fra lokalsamfundet. Indtil videre har over hundrede områder fra 34 forskellige lande anmodet om at få WSR status.

Læs mere på organisationens hjemmeside.