Ericeira søger om at blive optaget som surfing-naturreservat af den nordamerikanske organisation ”Save the Waves”, der for nylig har udråbt Malibustranden i Californien til verdens første surfing-naturreservat.


Ericeira kandidat til surf-naturreservat

Ericeira-kysten strækker sig fra Empa Strand i Ericeira til São Lourenço-stranden i Santo Isídro kommune, 50 kilometer nordøst for Lissabon, og afventer med stor spænding den endelige afgørelse fra den nordamerikanske organisation.

Find rejser til Lissabon

Skrappe kriterier for optagelse

Kvalitet, konsistens, historie, miljø og opbakningen fra det lokale samfund er fastlæggende kriterier for organisationen i udvælgelsen af nye surfing-naturreservater.

Opbakning fra portugisiske organisationer

Diverse portugisiske organisationer støtter projektet i promotionen af dette smukke område og udbredelsen af surf-sportens nationale og internationale betydning på det sportslige såvel som kulturelle niveau.

Læs mere om Lissabonkysten

Ericeira foretrukken surf-destination

Ericeira har længe været en foretrukken surfing-destination og et projekt for modernisering af infrastrukturen er i fuld gang, der vil bidrage til en symbiose mellem surf-sporten og respekten for det omgivende miljø. Ericeiras nordkyst er et af de få steder i verden, hvor man har et stort antal bølgetyper med anerkendt høj kvalitet. Her finder man 22 bølge-typer med forskellige karakteristika, og 11 km´s kyst, der giver mulighed for surfing i forskellige vejr-tilstande og med forskellige sværhedsgrader.

Find billeje på Lissabonkysten

Konkurrence med Europas bedste surfere

Valg af Portugal som surf-destination er stigende og surfing indgår i Portugals sportskalender i den nærmeste fremtid, nemlig mellem d. 19. – 24. oktober, hvor der afholdes konkurrencen Ericeira Quiksilver Pro Portugal, med deltagelse af Europas mest anerkendte surfere, såsom Marc Lacomare, Charles Martin, Patrick Beven, Romain Cloître, Dimitri Ouvré, Miky Picon, Vasco Ribeiro og kendte navne fra det portugisiske surfing-miljø, såsom Jeremy Flores og Tiago Pires.

Find hoteller på Lissabonkysten