Espinho er et af portugisernes mest populære feriesteder i Nordportugal, men efterhånden har også turister fra andre lande fundet vej til Espinho. Rejser du til Nordportugal kan du overveje at bo nogle dage i Espinho eller blot besøge byen på en udflugt. Selv nyder vi at tage til Espinho når vi besøger Porto i de varme sommermåneder, for det tager kun 30 minutter i bil og det er dejligt med en dukkert i Atlanterhavet, ofte efterfulgt af en god frokost med friskfanget fisk.
Engang var byen en lille fiskekonserves landsby, men nu har den luftige kystby Espinho 20 km syd for Oporto udviklet sig til et fuldt moderne feriested. Byens lange strækning med gylden sandstrand tiltrækker ferierende fra hele det nordlige og centrale Portugal, især i juli og august, når havtemperaturen er varmest.
Seværdigheder: Med adskillige første-klasses hoteller, et neonglimtende kasino og talrige fiskerestauranter at tilbyde, så garanteres sommerbesøgende et fornøjeligt ophold inden for bekvem afstand af den travle by Oporto længere oppe ad kysten.
Oplevelser i nærheden: Inden for 3 km fra Espinho ligger én af de ældste golfbaner i verden. Oporto Golfklub blev åbnet i 1890, og er en par-71 bane, er 5.668 m lang og er mest bemærkelsesværdig for sine friske atlanterhavs-vinde og fantastiske havudsigter. Klostret Sao Salvador at Grijo 6 km inde i landet er bygget i det 16. århundrede og indeholder Rodrigues Sanchos gravkammer. Han var uægte søn af Kong Sancho og hans elskerinde, den smukke Ribeirinha.
Har du boet eller besøgt Espinho i Nordportugal så skriv et rejsetips til glæde for andre brugere af siden.